تصویربرداری

مسئول فنی : آقای دکتر وفايي متخصص رادیولوژی

 

بخش تصویر برداری بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان حضرت فاطمه (س) یکی از پیشرفته ترین و مجهز ترین مراکز تصویر برداری در سطح استان مرکزی است. این بخش که فعالیت خود را از بدو تاسیس بیمارستان آغاز کرده است در طبقه منهای یک واقع شده است.

این مرکز به عنوان اولین مرکز تصویربرداری مجهزبه MRI در سطح شهرستان ساوه فعالیت می‌نماید و آماده ارایه خدمات زیر به همشهریان گرامی و کلیه بیماران و مراجعه کنندگان شهرهای اطراف است:

 

بهترین مرکز تصویربرداری در ساوه

بیمارستان حضرت فاطمه، یکی از بهترین مراکز تصویربرداری در ساوه است که به مخاطبان خود خدمات با کیفیت و حرفه‌ای ارائه می‌دهد. این مرکز تصویربرداری با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز، در ارائه تصاویر دقیق و واضح به بیماران نقش مهمی ایفا می‌کند.

 

تیم مجرب و متخصص این مرکز تصویربرداری با داشتن تجربه و آگاهی کامل از فنون تصویربرداری، بهترین خدمات را در زمینه‌های مختلف ارائه می‌دهد. آنها قادرند تصاویر با کیفیت و واضحی را در اسرع وقت تهیه کنند تا بهترین تشخیص را برای بیماران فراهم کنند.

علاوه بر این، مرکز تصویربرداری بیمارستان حضرت فاطمه به دلیل ارائه خدمات جانبی متنوع نیز برای مخاطبان جذاب است. فضای دلپذیر و مناسب، کادری مجرب و مهربان، سرعت در انجام تست‌ها و نتایج سریع، از مزایای این مرکز تصویربرداری است.

 

اگر به دنبال یک مرکز تصویربرداری با کیفیت و قابل اعتماد در ساوه هستید، بیمارستان حضرت فاطمه به عنوان بهترین گزینه برای شما پیشنهاد می‌شود.

MRI (ام آر آی سوپر استار)

ام آر آی یا روش تصویربرداری با تشدید مغناطیسی (Magnetic Resonance Imaging (MRI یکی از روش های پیشرفته تصویربرداری پزشکی است.

بخش MRI بیمارستان حضرت فاطمه ساوه

همانطور که می‌دانیم در روش های تصویربرداری با اشعه ایکس مانند رادیوگرافی ساده و یا سی تی اسکن، بدن تحت تابش مقدار معینی از اشعه یونیزان قرار می‌گیرد که اگر از حد مشخصی بیشتر باشد، می‌تواند موجب اشکالاتی در کارکرد سلول ها شود، ولی در ام آر آی از اشعه ایکس استفاده نمی‌شود.امواج مورد استفاده در ام آر آی از جنس امواج رادیویی و مغناطیسی هستند که ضرری برای بدن ندارند. این روش تصویربرداری دردناک نیست.در ام آر آی ابتدا بیمار در یک میدان مغناطیسی قوی قرار گرفته و سپس امواج رادیویی به سوی او تابیده می‌شوند.

بافت های بدن در جواب به این موقعیت، امواج رادیویی دیگری را از خود ساطع می‌کنند.با دریافت این امواج رادیویی که از بدن بیمار ساطع می‌شود و تحلیل این امواج توسط یک کامپیوتر پرقدرت، تصاویری بر روی مانیتور دستگاه ایجاد می‌شود که سطح مقاطعی از اندام مورد نظر را نشان می‌دهد.ام آر آی یک روش تصویربرداری دقیق و پرقدرت برای تشخیص مشکلات و بیماری های بافت های بدن است. یکی از نقاط تمایز این روش با سی تی اسکن در این است که در ام آر آی تصاویر بافت های نرم مانند غضروف، تاندون، لیگامان بسیار واضح و دقیق دیده می‌شوند و این روش تصویربرداری برای تشخیص بیماری های این بافت ها مفید است.

CT Scan (مولتی اسلایس اسپیرال)

مقطع‌ نگاری رایانه‌ای یا برش‌ نگاری رایانه‌ای یا توموگرافی رایانه‌ای (Computed Tomography) یا به اصطلاح سی‌تی اِسکَن، روشی نوین است که در علوم تشخیصی در فیزیک پزشکی کاربرد تحقیقاتی و درمانی فراوانی دارد.

در این روش، کالبد انسان یا دیگر جانوران به صورت لایه‌به‌لایه برانداز (اسکن) می‌شود و بدین ترتیب بخش‌های درونی بدن نیز برای پزشکان قابل رؤیت می‌گردد.

امروزه فناوری سی‌تی‌اسکن در بیمارستان‌ها و مراکز پژوهشی در سرتاسر دنیا (از جمله در ایران) کاربرد وسیع دارند.

 

CT Scan (مولتی اسلایس اسپیرال)

  • سنجش تراکم استخوان

سنجش تراکم استخوان یا دانسیتومتری استخوان نام روشی است که با استفاده از آن میتوان سفتی و سختی و درجه محکم بودن استخوان های بدن را تعیین کرد. برای سنجش تراکم استخوان راه های متفاوتی وجود دارد ولی رایج ترین روش آن استفاده از روش DEXA است. DEXA که مخفف عبارت Dual Energy X-ray Absorptiometry است روشی است که از اشعه ایکس برای سنجش تراکم استخوان استفاده میکند. در این روش از دو منبع، اشعه ایکس به سمت استخوانی که قصد سنجش تراکم آن را دارند فرستاده میشود.

سنجش تراکم استخوان

  • خانم‌ها بالای سن 65 و آقایان بالای سن 70
  • افرادی که به هر علت داروهای کورتیکواستروئیدی مصرف می‌کنند.
  • بیمارانی که داروهای پوک کننده استخوان مصرف می‌کنند.
  • بیماران دچار پرکاری تیروئید.
  • افراد بالای سن 50 در شرایط زیر:
    • درصورتیکه شکستگی قبلی داشته‌اند.
    • بیماری آرتریت روماتوئید داشته باشند.
    • والدین آنها شکستگی مفصل ران داشته باشند.
    • افراد بسیار لاغر.

هرچند مقدار پرتو ایکس که در این روش بکار می‌رود بسیار ناچیز است، ولی انجام سنجش تراکم استخوان در اشخاص سالم توصیه نمی‌گردد. افرادی که دارای عوامل خطر (Risk Factor) برای پوکی استخوان و شکستگی ناشی از آن هستند، برای انجام این آزمایش مناسب می‌باشند.

 

 

سونوگرافي بیمارستان ساوه

انجام سونوگرافي در مرکز با پيشرفته ترين دستگاه سونوگرافي صورت مي پذيرد.
انواع سونوگرافي از جمله داپلر عروق، غربالگري، سونوي واژينال، و … توسط اين دستگاه قابليت انجام دارند.

CR ( راديوگرافي)

دستگاه راديوگرافي و ثبت تصاوير کراک ،يکي از بهترين برندهاي ثبت تصاوير راديولو‍ژي در اين مرکز مورد استفاده قرار ميگيرد، که امکان انجام تصاوير با کيفيت بالا را دارد.
اين دستگاه قابليت انجام تمامي انواع راديوگرافي با اشعه X را دارا ميباشد.

ماموگرافی در بیمارستان حضرت فاطمه

یکی از انواع تصویربرداری است که در آن از اشعه ایکس با دوز پایین برای بررسی پستان استفاده می‌شود. در مرکز تصویربرداری بیمارستان، دستگاه ديجيتال ماموگرافی جهت بررسی دقيق بيماری‌های پستان، با امکان بزرگنمايی و مارکرگذاری، مورد استفاده قرار می‌گيرد.

 

 

OPG (سفالومتری دیجیتال فک، صورت و دندان)

  • دستگاه soredex يکي از بهترين دستگاه ها، از بهترين کمپاني حال حاضر با تصاوير کاملا واقعي (غير فتوشاپي) در اين مرکز نصب ميباشد.

کلیه مراجعین محترم می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و نوبت دهی همه روزه از ساعت 8 صبح لغایت 8 بعداز ظهر با شماره های ذیل تماس حاصل نمایند:

08642442400 ( داخلی 171,173,180)

بیمارستان حضرت فاطمه
اورژانس
بیمارستان حضرت فاطمه
آزمایشگاه تشخیص طبی
فهرست